PREDSTAVLJEN PROJEKT „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 26. lipnja u prostorijama Županijske uprave održana je početna konferencija projekta „Partnerstvo za sve 2“.


Projekt je odobren u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. Korisnik projekta je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica te Koprivnički poduzetnik d.o.o.. Ukupna vrijednost je 1.999.427,02 kuna, udio sufinanciranja je 99,08 posto, a projekt traje 30 mjeseci.


Na samom početku okupljenima se obratio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren kazavši da je ova inicijativa hvalevrijedna i ukazuje na koordiniranu aktivnost svih sudionika u projektu koji je vrijedan dva milijuna kuna i financira se iz Europskog socijalnog fonda. Pohvalio je županijsko Lokalno partnerstvo za zapošljavanje na dosadašnjem radu te se zahvalio članovima na doprinosu projektu i smanjenju nezaposlenosti.


Zamjenik župana i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić dodao je kako je projekt nastavak svih aktivnosti koje Županija provodi u svrhu smanjenja broja nezaposlenih te kvalitetne upisne politike za učenike.


Nositelj Tehničkog tajništva je PORA, u čije se ime obratila ravnateljica Melita Birčić kazavši kako je projekt nastao kao rezultat dobre suradnje i sinergije svih članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.


Predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić kao projektni partner iskazala je zadovoljstvo što je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije partner u projektu. Istaknula je važnost partnerstva institucija na čelu s Koprivničko-križevačkom županijom.


U ime projektnih partnera obratili su se i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac te Bojan Koštić iz Koprivničkog poduzetnika, a zatim su potpisani ugovori o partnerstvu.


Nakon uvodnih riječi, tajnica Tehničkog tajništva Suzana Hirjanić predstavila je ciljeve, aktivnosti i ishode projekta.


Glavni cilj projekta je doprinijeti zapošljivosti ciljanih skupina kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, dok je specifični cilj osigurati učinkovitu provedbu važeće Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije i održivo funkcioniranje županijskog Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Ciljane skupine su nezaposlene žene, nezaposleni mladi do 29 godina, dugotrajno nezaposlene osobe. Tijekom projekta predviđeno je osnivanje i provedba aktivnosti Kluba za zapošljavanje, osposobljavanje nezaposlenih na radnom mjestu za potrebe poslodavca, organizacija i provedba radionice na temu „PCM – Upravljanje projektnim ciklusom”, provedba edukacija na temu samozapošljavanja, promocija ženskog poduzetništva, organizacija i provedba boot campa, dodjela 13 potpora male vrijednosti za samozapošljavanje, revidiranje postojeće Strategije razvoja ljudskih potencijala, predstavljanje primjera dobre prakse, radionice za zaposlenike institucija članova Lokalnog partnerstva a s drugim tehničkim tajništvima, ažuriranje i proširenje članstva i ostalo.


Natrag
scroll to top