SVEČANA PODJELA MAJSTORSKIH DIPLOMA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

     U prostorima Koprivničko-križevačke županije dodijeljene su majstorske diplome za 35 kandidata koji su majstorski ispit položili u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u rokovima: rujan i prosinac 2017. godine te veljača i svibanj 2018. godine. U ovim ispitnim rokovima kandidati su polagali majstorski ispit za zanimanja: automehaničar, elektromehaničar, frizer, kuhar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, pekar, strojobravar, bravar, pediker, elektroinstalater, fasader, staklar, vodoinstalater, vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije, zidar i soboslikar-ličilac.
     Prilikom svečanosti prisutnima se obratila predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je istaknula kako je majstorski ispit najveći stupanj obrazovanja u struci te izrazila želju da što više majstora otvori svoj vlastiti obrt, a stečena znanja i vještine prenose dalje učenicima strukovnih škola te na taj način pomognu da se smanji nedostatak kvalificirane radne snage. U ime Koprivničko-križevačke županije prisutne je pozdravio župan Darko Koren i zahvalio Komori i svim njezinim zaposlenicima naglasivši da su oni kičma sustava obrtništva u Županiji te pohvalio napore i trud koji ulažu u svoj posao.
     U razdoblju od 1997. do 2018. godine u Obrtničkoj komori Koprivničko – križevačke županije, majstorski ispit je prijavilo 584 kandidata, a položilo njih 504. Ispite o stručnoj osposobljenosti prijavilo je 763 kandidata, a položilo 625.
     Svečanoj dodjeli majstorskih diploma prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, tajnik Obrtničke komore Božo Barać, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec te ostali suradnici.
     Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zajedno i predsjednica Obrtničke komore Irena Kovačić novim majstorima uručili su majstorske diplome.


Natrag
scroll to top