ODRŽANI 23. DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Na koprivničkom sajmištu u petak, subotu i nedjelju, 3.,4. i 5. svibnja, održan je 23. sajam „Dani travnjaka“. 


Na sajmu se predstavilo ukupno 110 izlagača među kojima i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Obrtničko učilište POUKA.


Sajam je započeo u petak stručnim predavanjima s temama o ruralnom razvoju i razvoju poljoprivrede.


Dane travnjaka je u subotu, 4. svibnja, svečano otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, a otvorenju su prisustvovali i župan Darko Koren sa svojim zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, saborski zastupnik Damir Felak, saborske zastupnice Sunčana Glavak i Marijana Balić, Verica Rupčić i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije g. Božo Barać.


Drugi dan sajma obilježen je kulturno umjetničkim programom i nagrađivanje najboljih proizvođača te turnirom u preponskom jahanju.


Za nedjelju 5. svibnja predviđen je prikaz tradicionalne košnje koji je zbog lošeg vremena odgođen. Unatoč lošem vremenu na sajmištu je ponuđen tradicionalni zagorski doručak i održan je turnir u preponskom jahanju.


Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije je manifestacija koja promiče poljoprivrednu proizvodnju, ruralni razvoj i turizam. Uz poljoprivrednu mehanizaciju, posjetitelji su mogli vidjeti lokalnu gastronomsku i enološku ponudu, pripravke od bilja i proizvode iz kućne radinosti. I ove je godine posjetiteljima bio ponuđen veliki broj izlagača.


Organizatori sajma su Koprivničko-križevačka županija, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska poljoprivredna agencija, Grad Koprivnica, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, HOK, HGK Županijska komora Koprivnica, Srednja gospodarska škola i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Savez Alpe Jadran, Konjički klub Bilogorski rendžeri i županijska Savjetodavna služba.


Natrag
scroll to top