OBAVIJEST O SMRTI OBRTNICE MARIJE VRABELJ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Koprivničku obrtničku zajednicu potresla je vijest da nas je dana 1. kolovoza 2019. u svojoj 56 godini napustila Marija Vrabelj, istaknuta obrtnica, građevinska majstorica i kao što naslov jednog članka o njoj kaže: „Žena koju su respektirali muškarci“.


Rođena 04. lipnja 1964.g. u Koprivničkom Ivancu od oca Stjepana i majke Katice (pok.). Vlasnica je građevinskog obrta već 36.g. i trenutno obrtnica sa najdužim obrtničkim stažom. Završila je građevinsku školu u GOC-u Zagreb smjer građevinski laborant i organizator građenja. 30.12.1983.g. otvorila je građevinski obrt pod nazivom “Zidarsko-fasaderski obrt Marija Vrabelj” sa sjedištem u Koprivničkom Ivancu. U to vrijeme bilo je malo žena u obrtu, a još manje u građevinarstvu i sa svojih 19 godina bila je najmlađa obrtnica u tadašnjoj državi. Od samog početka zapošljavala je najmanje 10 djelatnika i stalno imala učenike na praksi, a jedan od njezinih učenika osvojio je 2. mjesto na državnom natjecanju u Puli. Ima završen tečaj za Multiplikatora u Bavarskoj obrtničkoj komori. Aktivno je radila u Udruženju od 1988.g kao član Upravnog odbora i kao predsjednica Sekcije građevinara u nekoliko mandata. Inicijator je osnivanja cehova graditelja po područnim obrtničkim komorama odnosno Ceha graditelja pri HOK-i.


Gđa. Marija Vrabelj-Capek upisana je 1999.g. u prvih 1% najvećih obrtnika u Republici Hrvatskoj i uvrštena je u Zlatnu knjigu istaknutih hrvatskih obrtnika od strane Zavoda za poslovna istraživanja. U našoj sredini istaknuta i priznata, a lista njenih referenci je podugačka i sadrži imena velikih objekata i značajnih tvrtki.


Dobitnica je Priznanja sa plaketom “Zlatna cehovska škrinjica” zbog dugogodišnjeg aktivnog rada u Udruženju obrtnika Koprivnica i svojoj sekciji. Bila je predsjednica Ceha građevinskih obrta Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i član Skupštine. Godine 2010. dobila je Priznanje “Zlatne ruke” Hrvatske obrtničke komore i Priznanje Grada Koprivnice.


Sprovod će se održati sutra, 3. kolovoza 2019.g. u 13,00 sati na groblju u Koprivničkom Ivancu. Telegram sućuti možete poslati na adresu Kozarnjak 30, Koprivnica.


U ime institucije i njenih predstavnika njenoj obitelji, posebno njeno troje djece, izražavamo duboku sućut. Neka nam njena silna energija i ljubav prema svojem zanatu bude primjer.


Natrag
scroll to top