OBRTNICI I PODUZETNICI S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI U IZRADI STANDARDA ZANIMANJA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, obrtnici i poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su u izradi standarda zanimanja.

Standardi su izrađeni u okviru ESF projekta „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“, u kojem Hrvatska obrtnička komora sudjeluje kao partner.

Standard zanimanja je popis svih poslova koje pojedinac obavlja u određenom zanimanju i popis kompetencija potrebnih za njihovo uspješno obavljanje. Standard zanimanja je ishodišni dokument iz kojeg slijede standardi kvalifikacija te programi za stjecanje kvalifikacija. Ključan element izrade standarda zanimanja su poslodavci i zaposlenici koji u zanimanju rade i zapošljavaju. U izradu standarda zanimanja bili su uključeni poslodavci i zaposlenici iz cijele Hrvatske.

Do kraja rujna 2020. izrađeni su i na vrednovanje predani prijedlozi standarda zanimanja za: automehatroničara, autoelektričara, servisera karoserije motornih vozila, elektroinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije, instalatera kućnih instalacija, brodograditelja, limara, kovača, strojobravara, elektroničara-mehaničara i elektromehaničara.

U izradi su sudjelovali:
-          Branko Abram, vl. obrta „Abram Autoelektrika“ za zanimanje autoelektričar
-          Gordan Levatić, vl. limarskog obrta „Legolim“, za zanimanje limar
-          Marijan Huzjak, vl. obrta za usluge „Servis kućanskih aparata“ za zanimanje elektromehaničar
-          Dejan Treščec iz poduzeća Voda-plin d.o.o., za zanimanje instalater grijanja i klimatizacije
-          Ivo Matić, vl. autolimarskog i autolakirerskog obrta Matić, za zanimanje serviser karoserije motornih vozila

Trenutno je u pripremi izrada standarda zanimanja za: armirača, kotlara, ljevača, vodoinstalatera, plinoinstalatera i proizvođača i montera PVC i aluminijske stolarije.

Svi zainteresirani obrtnici i poduzetnici koji rade ili zapošljavaju u ovim zanimanjima, a htjeli bi se uključiti u izradu standarda zanimanja, mogu se za više informacija javiti u Obrtničku komoru Koprivničko-križevačke županije na mail: obrazovanje-kc@hok.hr, tel. 048/624-476 ili u Hrvatsku obrtničku komoru na obrazovanje@hok.hr, tel. 01/48 06 609.Natrag
scroll to top