U četvrtak, 27. svibnja 2021. godine u dvorani Srednje škole Koprivnica predstavljen je Vodič kroz srednje šk" />
PREDSTAVLJEN VODIČ KROZ SREDNJE ŠKOLE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2021./2022. - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U četvrtak, 27. svibnja 2021. godine u dvorani Srednje škole Koprivnica predstavljen je Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2021./2022. godine.

Projekt je pokrenula Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK – Županijska komora Koprivnica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci. Vodič je namijenjen učenicima i sadrži sve potrebne informacije o srednjim školama i svim zanimanjima koje učenici mogu upisati na području Koprivničko-križevačke županije.

Predstavljanju Vodiča prisustvovali su Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Renata Lohajner, viši stručni suradnik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica , predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci te ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja županije.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije istaknuo je kako je Vodič kroz srednje škole iznimno važan ne samo učenicima koji odlučuju kojim smjerom nastaviti svoje obrazovanje, već i njihovim roditeljima koji kroz Vodič mogu dobiti sve potrebne informacije o srednjim školama i zanimanjima na području županije.

Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije naglasio je važnost promocije strukovnog obrazovanja i obrtničkih zanimanja te je pozvao roditelje i učenike da se obrate u Komoru za sve dodatne informacije vezano uz upise u zanimanja po jedinstvenom modelu obrazovanja. Također, naglasio je da je obrazovanje, ali i osigurana kvalitetna praktična nastava u licenciranim radionicama jedini način da se dobije kvalitetna radna snaga u obrtničkim zanimanjima.

Nakon održanih govora svih partnera koji su sudjelovali u izradi Vodiča, Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine predstavila je Vodič čiji je najvažniji dio predstavljanje škola kroz programe koje one provode. Svaka škola ima upisni plan i osnovne informacije, a onda su predstavljeni programi zanimanja.

Vodič je dostupan u tiskanom obliku, ali i u digitalnom obliku kako bi bio što dostupniji zainteresiranoj javnosti.

Natrag
scroll to top