Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore danas, 01. srpnja 2021. godine, u City Plazi u Zagrebu održana je svečana Akademija " />
ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore danas, 01. srpnja 2021. godine, u City Plazi u Zagrebu održana je svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore.

Na Akademiji su najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša Priznanja Hrvatske obrtničke komore, a ujedno su promovirani novi majstori i majstorice. S obzirom da zbog pandemije korona virusa prošle godine nije održana Svečana Akademija, na ovogodišnjoj su Akademiji dodijeljena Priznanja za 2020. i 2021. godinu. I ove godine vrijedni obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije dobili su visoka Priznanja:

1.     Gospođa Marija Posavec, vlasnica frizerskog salona „Mulier” iz Koprivnice, dobila je „Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem” za 2020. godinu. Gospođa Marija Posavec obrt je registrirala 31.07.1987. godine i od samih početaka aktivna je u komorskom sustavu. Trenutno obnaša funkciju članice Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Koprivnica te je članica Upravnog odbora Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. U svom obrtu tijekom 30 godina primila je 47 učenika na praktičnu nastavu i vježbe naukovanja, od kojih je 10 njih otvorilo vlastite obrte. Također, za iznimna zalaganja i mentorstvo nagrađena je nagradom „Šegrt Hlapić”. Vrlo se rado odaziva na razne humanitarne revije i dobitnica je mnogih priznanja i zahvala.

2.     Gospodin Antun Kovačić, vlasnik obrta za galvanizaciju, proizvodnju, usluge i trgovinu „ZGR Kovačić” iz Križevaca dobio je najviše Priznanje HOK-a „Statuu Zlatne ruke s poveljom” za 2021. godinu, na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Udruženja obrtnika Križevci. Gospodin Antun Kovačić registrirao je obrt 1988. godine te je vrlo ugledan obrtnik u lokalnoj zajednici, uključen u sve aktivnosti kako bi pomogao kolegama obrtnicima. U tijela Udruženja obrtnika Križevci bio je uključen od samog početka obrtničkog rada. Također, gospodin Kovačić bio je prvi Predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, a nekoliko je puta bio nagrađivan zbog doprinosa razvitku obrtništva, doprinosu razvitka komorskog sustava i uspješnog poslovanja obrta.

Svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore bili su nazočni Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović, ministri, saborski zastupnici i drugi visoki uzvanici iz Republike Hrvatske i inozemstva. Ova Priznanja su ujedno i Priznanja Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije odnosno svaki uspjeh našeg obrtnika je i uspjeh Komore.
Natrag
scroll to top