OBRTNICA KSENIJA KOLAREVIĆ IZABRANA ZA ČLANICU STRUČNE RADNE SKUPINE ZA IZRADU PRIJEDLOGA NACIONALNOG PLANA RAZVOJA PRERADE DRVETA I PROIZVODNJE NAMJEŠTAJA RH - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Predstavnici drvoprerađivačke industrije odlučili su oformiti Sekciju unutar Hrvatske obrtničke komore kako bi legitimnim instrumentima mogli raditi na razvoju industrije i rješavanju problema.

Na sjednici održanoj 08. svibnja 2021. godine Ksenija Kolarević, vlasnica obrta za proizvodnju drvene ambalaže „Koleks“ iz Molvi jednoglasno je izabrana za Predsjednicu novoosnovane Sekcije.

Jedna od glavnih zadaća Sekcije je osiguravanje bolje provedbe raspodjele sirovina za obrtnike iz drvoprerađivačkog sektora. Nadalje, putem novoosnovane Sekcije, obrtnici su zahtijevali da se i predstavnike iz Hrvatske obrtničke komore uključi u transparentnu raspodjelu sirovine odnosno trupaca kao i u sve ostale aktivnosti vezane za provođenje Pisma razumijevanja koje je potpisano 2017. godine.

Ksenija Kolarević predložena je za članicu Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja prerade drveta i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje 2022.-2030. što je Rješenjem od 30.07.2021. godine prihvaćeno u Ministarstvu poljoprivrede.

Izbor obrtnice Ksenije Kolarević za članicu Stručne radne skupine samo je mali iskorak u tome da se i obrtnike prihvati kao ravnopravne članove koji svojim djelovanjem osiguravaju opstanak radne snage u ruralnim područjima.
Natrag
scroll to top