U utorak, 28. rujna 2021. godine održana je sjednica Ceha ugostitelja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

ODRŽANA SJEDNICA CEHA UGOSTITELJA OBRTNIČKE KOMORE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 28. rujna 2021. godine održana je sjednica Ceha ugostitelja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Sjednica je održana na temu 33. Kongresa ugostitelja i trustičkih djelatnika HOK-a. Također, članovi su raspravljali o problemima financiranja odnosno nemogućnosti dobivanja kredita, problemu nekvalificirane radne snage i nadzoru poslovanja.

Nakon kratke rasprave doneseni su sljedeći zaključci:
1. Problem financiranja ugostiteljske djelatnosti
Naime, iako je službeni stav da je turistička sezona bila uspješna i da ugostiteljstvo radi normalno, ugostitelji (pogotovo iz kontinentalnog dijela Republike Hrvatske) i dalje imaju probleme i osjećaju posljedice zatvaranja. Poslovne banke i dalje ne žele financirati ugostiteljski sektor odnosno obrtnicima ne odobravaju kredite, a isto tako ni radnici zaposleni u ugostiteljstvu ne mogu dobiti kredit od banaka. Ceh ugostitelja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije apelira na poslovne banke da promjene politiku prema ugostiteljima te apeliraju da se od državne kroz HBOR i HAMAG-BICRO osiguraju kreditne linije za sektor ugostiteljstva i to ne samo za obrtna sredstva, već i za investicije.

2. Nedostatak kvalificirane radne snage
Ugostitelji imaju kontinuirani problem nedostatka kvalificirane radne snage odnosno problem zadržavanja radnika koji rade u ugostiteljstvu.

Ceh ugostitelja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije predlaže da se osiguraju financijska sredstva za stipendiranje učenika koji se školuju za ugostiteljska zanimanja. Isto tako, predlažu da država omogući porezna i neporezna rasterećenja poslovanja kako bi se mogle povećati plaće zaposlenika u ugostiteljstvu. 
Natrag
scroll to top