U srijedu, 02. ožujka 2022. godine, u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak s ravnateljima srednjih &" />
ODRŽAN RADNI SASTANAK NA TEMU PLANA UPISA UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE I PROMOCIJE STRUKOVNIH ZANIMANJA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U srijedu, 02. ožujka 2022. godine, u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak s ravnateljima srednjih škola na temu Plana upisa i promocije strukovnih zanimanja.

Sastanku je prisustvovao zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek, ravnatelji srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica.

Glavna tema sastanka bio je Plan upisa u prve razrede srednjih škola 2022./2023., a razgovaralo se i o promociji strukovnih zanimanja.

Ravnatelji su na sastanku predstavili situaciju u svojim školama te su naglasili kako uglavnom nemaju problema s upisima kao ni s interesom mladih za zanimanja koja nude.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u području jedinstvenog modela obrazovanja i dalje ulaže znatne napore u licenciranje radionica i osiguravanje dovoljnog broja naučničkih mjesta za zanimanja koja se provode po JMO modelu.

U vezi promocije strukovnih zanimanja, dogovoreno je kako će se, obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, nastaviti s aktivnostima. Ako se povoljne epidemiološke prilike nastave, u sva tri županijska grada na glavnim je trgovima planirana prezentacija strukovnih srednjih škola namijenjena djeci iz osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Strukovna će se zanimanja predstavljati i putem medija i društvenih mreža te Vodiča kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije.
Natrag
scroll to top