Obrtnici drvoprerađivači, članovi Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije održali su radni sastanak 25. ožujka 202" />
ODRŽAN RADNI SASTANAK OBRTNIKA DRVOPRERAĐIVAČA IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnici drvoprerađivači, članovi Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije održali su radni sastanak 25. ožujka 2022. godine s početkom u 10,00 sati u prostorijama Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije, Bjelovarska cesta 75a, Koprivnica.

Sastanak je otvorila Ksenija Kolarević, predsjednica Ceha proizvodnog obrta Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i predsjednica Sekcije drvoprerađivača Hrvatske obrtničke komore.

S obzirom na problematiku raspodjele sirovina za obrtnike iz drvoprerađivačkog sektora, javila se potreba za organiziranjem sastanka i rasprave o navedenoj problematici.

Ksenija Kolarević prisutne je upoznala s trenutnom problematikom raspodjele sirovina od strane Hrvatskih šuma za male proizvođače i obrtnike kao i aktivnostima vezanim uz provođenje Pisma razumijevanja koje je potpisano 2017. godine o kojem obrtnici nemaju dovoljno relevantnih informacija. Velik broj obrtnika koji se bave drvoprerađivačkom djelatnošću i imaju ugovore sklopljene s Hrvatskim šumama za nabavu sirovina, trenutno se nalaze u problemu jer im količina sirovine koju dobivaju nije dostatna za poslovanje te daljnji rast i razvoj.

Ksenija Kolarević je informirala prisutne obrtnike o održanim sastancima i naporima koje Sekcija drvoprerađivača Hrvatske obrtničke komore ulaže kako bi se ukazalo na navedenu problematiku i kako bi se putem svih legitimnih instrumenata apeliralo prema Hrvatskim šumama i Ministarstvu poljoprivrede da se sirovina za rad raspodjeli obrtnicima kojima je potrebna kako bi mogli svoje poslovanje razvijati i širiti što posljedično vodi i do povećanja broja zaposlenika.

Također, prisutni obrtnici informirani su o trenutnim mogućnostima i natječajima koji su otvoreni i na koje se mogu javiti. S obzirom da je Koprivničko-križevačka županija raspisala Javne pozive za korisnike iz područja gospodarskih djelatnosti, prisutni obrtnici dobili su informacije o mogućnostima prijave na navedene Javne pozive. Nadalje, obrtnike se informiralo i o Javnim pozivima za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Isto tako, prisutnima se ukazalo i na mogućnost ostvarivanja pogodnosti putem projekta HOK Obrtnik plus.
Natrag
scroll to top