U četvrtak, 14. rujna 2023. godine u Obrtničkoj &scar" />
ODRŽAN PRAKTIČNI DIO MAJSTORSKOG ISPITA ZA ZANIMANJE SOBOSLIKAR-LIČILAC U OBRTNIČKOJ ŠKOLI KOPRIVNICA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U četvrtak, 14. rujna 2023. godine u Obrtničkoj školi Koprivnica održan je praktični dio majstorskog ispita za zanimanje soboslikar – ličilac u nadležnosti članova ispitne komisije g. Marija Bračka, g. Danijela Lovrenčića i g. Tomislava Latina.


Na prijedlog kandidata g. Saše Crlenjaka, zaposlenika tvrtke JUB d.o.o. i odobrenja ravnatelja Obrtničke škole Koprivnica, g. Zlatka Martića, obnovljena je jedna učionica koja je bila u vidno lošem stanju.


Obrtnička škole Koprivnica je donirala materijal za soboslikarsko – ličilačke radove, a kandidat Saša Crlenjak je uredio učionicu o vlastitom trošku čime je pridonio estetskom uređenju škole i učinio boravak učenicima i učiteljima boljim i ugodnijim.


Dogovorena je i suradnja g. Saše Crlenjaka i članova ispitne komisije g. Danijela Lovrenčića i g. Tomislava Latina, ujedno i nastavnika zaposlenih u Obrtničkoj školi Koprivnica, u vidu održavanja edukativnih prezentacija i radionica namijenjenih učenicima te je predložena mogućnost odlaska učenika na praktičnu nastavu u tvrtku JUB d.o.o.


Zanimanje soboslikar – ličilac uključuje pripremu zidova za bojanje različitim postupcima, bojanje vanjske i unutarnje površine zgrada, oslikava i ukrašava trijemove, hodnike i stubišta te liči drvene, metalne ili kamene dijelove građevina. Nakon završenog školovanja pruža se mogućnost za napredovanjem u struci polaganjem majstorskog ispita. Navedeno zanimanje je na području Koprivničko – križevačke županije moguće upisati u Obrtničkoj školi Koprivnica.
Natrag
scroll to top