ODRŽAN SAJAM "STRUKA JE PAMETNA ODLUKA" U ORGANIZACIJI STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 10. listopada održan je specijalizirani sajam "Struka je pametna odluka" u organizaciji Strukovne škole Đurđevac u okviru Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije. 

U okviru sajma učenicima osnovnih škola prezentirane su mogućnosti školovanja u Strukovnoj školi Đurđevac, a tom su prilikom i poslodavci predstavili mogućnosti zapošljavanja. Učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola na području županije upoznali su se s obrazovnim programima koje nudi škola, mogućnostima profesionalnog usmjeravanja i cjeloživotnog obrazovanja. Cilj ovakvih događaja je pomoći učenicima u odabiru budućeg zanimanja s obzirom na njihove interese i sposobnosti. 

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije promovirala je upis u strukovna deficitarna zanimanja.
Tijekom prezentacije naglašeno je kako upisom u strukovna, posebice deficitarna zanimanja, mladi imaju budućnost i sigurnost na tržištu rada s mogućnošću stjecanja više razine obrazovanja.  Promocijom obrtničkih zanimanja želimo približiti obrtništvo učenicima, informirati ih o prednostima obrazovanja za obrtništvo kako bi smanjili postojeće predrasude o školovanju za obrtnička zanimanja te na taj način povećati odaziv učenika na upis u programe deficitarnih obrtničkih zanimanja.
Natrag
scroll to top