SVEČANO OTVOREN 25. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U prostorima sportske dvorane Gimnazije I. Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima svečano je otvoren 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, najvažnija županijska manifestacija posvećena promociji obrtništva i poduzetništva. U tri dana trajanja manifestacije svoje će proizvode i usluge posjetiteljima i potencijalnim poslovnim partnerima predstaviti gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Dobrodošlicu posjetiteljima i izlagačima na svečanom je otvorenju Sajma poželio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Sajma, te zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ove važne manifestacije. Posebno je zahvalio domaćinu - Gradu Križevcima, gdje se Sajam tradicionalno održava, Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije koja je nositelj tehničke organizacije Sajma, županiji partneru – Virovitičko-podravskoj županiji te pokroviteljima - Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu turizma i sporta te Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Sajam je svečano otvorio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, koji je istaknuo: "U ime Vlade Republike Hrvatske, čestitam vam na jubilarnih 25 godina ovog Sajma, ali i na dobrim gospodarskim pokazateljima vaše županije. Tema ruralnog turizma odličan je doprinos razvoju kontinentalnog turizma i brojnih usluga vezanih uz to, a važno je spomenuti i kako imate najstarije veleučilište – Veleučilište u Križevcima, koji je važan faktor u razvoju gospodarske djelatnosti i poljoprivrede koja je dominantna na ovom prostoru. Uz to, veliki gospodarski subjekti poput tvrtke Podravka stožerni su kamen gospodarstva. Čestitam svim organizatorima Sajma, a izlagačima želim uspješno predstavljanje."

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije koja je i partner Sajma, kazao je kako dvije županije povezuje odlična dugogodišnja suradnja te dodao: „Ovaj Sajam predstavlja najznačajniju gospodarsku manifestaciju na području Koprivničko-križevačke županije te smo počašćeni što smo vam partneri. Gospodarske i poduzetničke spone Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije vidljive su desetljećima, a vaši obrtnici i poduzetnici redovito sudjeluju na našim sajmovima – Agroexpo i Viroexpo, gdje ste nam bili i partner. U Križevcima ćemo predstaviti naše domaće proizvode te turističku priču koja spaja Dravu i Papuk. Veselimo se daljnjim ovakvim suradnjama jer nas mnogo toga povezuje, a ponajviše prijateljstvo.“

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, uz riječi: „Osim što smo grad u kojem se već godinama održava ovaj Sajam, moram naglasiti da su Križevci grad koji otvorenih ruku dočekuje poduzetnike i obrtnike. Cilj gospodarstva je prosperitet svih naših građana te vjerujem kako će ovaj Sajam stvoriti mogućnosti za daljnju promociju poduzetnika i obrtnika. Odlična je tema Sajma, očekuju nas zanimljivi programi te hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebno Županiji.“

U nastavku programa održan je tradicionalni program krštenja mošta po Križevačkim štatutima, a poseban doprinos svečanosti dale su članice Križevačke djevojačke straže. Nakon prigodnih govora krenulo se u obilazak Sajma i izlagačkih prostora na kojima su svoje proizvode i usluge predstavili poduzetnici i obrtnici, dok su škole i institucije predstavile svoje programe i aktivnosti.

Glavni organizator je Koprivničko-križevačka županija, tehnički nositelj organizacije HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca.

Izvor: kckzz.hr


 
Natrag
scroll to top