PREZENTACIJA OBRTNIČKIH ZANIMANJA UČENIKA SREDNJIH STRUKOVNIH ŠKOLA NA 25. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KKŽ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Strukovnom školom Đurđevac, Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci i ove godine organizirala je prezentaciju obrtničkih zanimanja na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Učenici iz prethodno spomenutih strukovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, tijekom tri dana Sajma prezentirali su svoja znanja i vještine u sljedećim zanimanjima: frizer, pediker, kozmetičar, strojobravar, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, elektroničar mehaničar, automehatroničar, CNC operater, ekonomist, web dizajner, vozač motornog vozila, kuhar, konobar, pomoćni kuhar i slastičar, pekar, mesar, slastičar, automehaničar, zidar, građevinski tehničar, krojač, prodavač i komercijalist. 

Sajam je posjetilo oko 370 učenika osmih razreda osnovnih škola. Prezentacijom obrtničkih zanimanja nastojalo se potaknuti učenike na upis zanimanja koja će im omogućiti brži put do zapošljavanja i putem kojih će moći brže ostvariti vlastite prihode te im se nastojalo demonstrirati sva znanja i vještine koja su im potrebna za upis u pojedina zanimanja.

Učenici su tijekom posjeta Sajmu imali mogućnosti vidjeti kako učenici srednjih strukovnih škola izrađuju neki dio posla koji je vezan uz pojedino zanimanje, uz mogućnost postavljanja pitanja učenicima prezenterima i dobivanja potrebnih informacija vezanih za upis u pojedine obrazovane programe i njihove specifičnosti. 
Natrag
scroll to top