Nastavlja se praksa učestalog slanja poziva obrtnicima za upis podataka obrta u razne „registre“ no zapravo se " />
UPOZORENJE OBRTNICIMA - OPREZNO S POSLOVNIM REGISTRIMA I ADRESARIMA ZA OBJAVU PODATAKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti


Nastavlja se praksa učestalog slanja poziva obrtnicima za upis podataka obrta u razne „registre“ no zapravo se radi o komercijalnim poslovnim adresarima. 𝗨𝗽𝗶𝘀 𝗻𝗶𝗷𝗲 𝗼𝗯𝘃𝗲𝘇𝗮𝗻 već se radi o slanju neobvezujućih ponuda.
Kao obrtnici nemate obvezu prihvata ponude niti pristati na objavu podataka u raznim „registrima“. 𝗣𝗿𝗶𝗹𝗶𝗸𝗼𝗺 𝗼𝘀𝗻𝗶𝘃𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗼𝗯𝗿𝘁𝗮 𝗶𝘀𝘁𝗶 𝘀𝗲 𝗼𝗯𝘃𝗲𝘇𝗻𝗼 𝘂𝗽𝗶𝘀𝘂𝗷𝗲 𝘂 službeni 𝗢𝗯𝗿𝘁𝗻𝗶 𝗿𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗮𝗿 𝗥𝗲𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝗲 𝗛𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗲, različit od sve češćih komercijalnih adresara.
Obrtnici najčešće poštom zaprimaju ponude za upis uz priloženu uplatnicu za plaćanje cijene oglašavanja. Upozoravamo da ovjerom potpisom i pečatom obrta i uplatom traženog iznosa, dajete izjavu o prihvatu ponude i narudžbe za uvrštenje u adresar po ponuđenoj cijeni i uvjetima, a čime i Vaši podaci postaju javno dostupni i predmet daljnje moguće prodaje Vaših podataka.
Ukoliko niste sigurni da želite naručiti objavu Vaših podataka u ponuđenim adresarima uz plaćanje traženih iznosa, preporučamo da se podrobnije informirate te da ne potpisujete i ne šaljete dobiveni obrazac za uvrštenje u adresar. Navedeno predstavlja agresivnu poslovnu praksu na što kontinuirano upozorava Hrvatska obrtnička komora.
Obratite se nekoj stručnoj osobi za pomoć, a na raspolaganju smo Vam i u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije na broj 048/624-476 ili putem e-maila: ok.koprivnica@hok.hr.
Natrag
scroll to top