ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO CVJEĆARA I FORUM SEKCIJE CVJEĆARA HOK-A - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 19. ožujka u Dioklecijanovim podrumima u Splitu održano je državno prvenstvo cvjećara Hrvatske obrtničke komore. Na državnom prvenstvu sudjelovala je i obrtnica Helena Hraščanec, vlasnica cvjećarskog i trgovačkog obrta "Ciklama" uz asistenta Tihomira Košćaka, vlasnika cvjećarskog obrta "Luna". Helena je osvojila 2. mjesto u kategoriji "Stručak za Juditu, a u ukupnom poretku osvojila je odlično četvrto mjesto.

U srijedu, 20. ožujka održan je Forum cvjećara Hrvatske obrtničke komore koji je uključivao edukativne radionice stranih stručnjaka iz Francuske, Poljske i Slovačke na kojima je sudjelovalo nekoliko desetaka hrvatskih cvjećara, ali i panel raspravu na temu potrebe za usavršavanjem u struci u sklopu kojeg su sudjelovali renomirani hrvatski cvjećari i Simon Ogrizek, predsjednik međunarodne organizacije cvjećara FLORINT.  

Suorganizator događanja je Udruženje obrtnika grada Splita, odvija se u okviru renomirane manifestacije 47. Praznika cvijeća, a nekoliko dana nakon natjecanja svi radovi i eksponati natjecatelja bit će izloženi u Dioklecijanovim podrumima. Na panel raspravi na temu "Cjeloživotno obrazovanje cvjećara" sudjelovao je obrtnik Tihomir Košćak iz Koprivnice. 

Čestitamo ukupnoj pobjednici državnog prvenstva Magdaleni Kahlina, obrtnici iz Zaboka, koja će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu cvjećara koje će se održati od 26. do 31. kolovoza 2025. godine u Haagu.
Natrag
scroll to top