U utorak, 02. srpnja u Zagrebu je održana Svečana akademija kojom je obilježen 30. Dan Hrvatske obrtničke komore. Svečanosti je pri" />
KSENIJA KOLAREVIĆ, VLASNICA OBRTA "KOLEKS" DOBITNICA VISOKOG PRIZNANJA HOK-A - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 02. srpnja u Zagrebu je održana Svečana akademija kojom je obilježen 30. Dan Hrvatske obrtničke komore. Svečanosti je prisustvovao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Branka Juričev-Martinčev, ministri Vučković, Šušnjara, Erlić i Glavina te brojni drugi predstavnici tijela državne uprave, agencija i partnerskih institucija. U ime Obrtničke komore KKŽ svečanosti su prisustvovale predsjednica Irena Kovačić i tajnica Marinela Bašić.

Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gđa Ksenija Kolarević, vlasnica obrta za proizvodnju drvene ambalaže „Koleks” iz Molvi dobila je Plaketu „Zlatne ruke s pisanim priznanjem”. Nagradu je dobila zbog dugogodišnjeg vođenja obrta i uspjšenog poslovanja, kao i doprinosa razvoju i promidžbi obrtništva.

Obiteljski obrt posluje od 1995. godine, a bavi se proizvodnjom drvene ambalaže. U počecima obavljanja obrta, vlasnik obrta bio je pokojni suprug gospođe Ksenije, a ona je od samih početaka sudjelovala u razvijanju danas vrlo uspješnog poslovanja. Danas obrt stalno zapošljava 19 zaposlenika, a obrtnica Ksenija Kolarević je izuzetno aktivna u tijelima Udruženja obrtnika Đurđevac. Nakon smrti supruga, nastavila je obiteljski posao i uspješno razvila poslovanje. Danas želi očuvati tradiciju obiteljskog obrta pa tako s njom u obrtu radi i njezin sin.

Gospođa Ksenija predsjednica je Ceha proizvodnog obrta Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, a također je predsjednica Sekcije drvoprerađivača Hrvatske obrtničke komore. Članica je Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja prerade drveta i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje 2022.-2030.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije joj je dodijelila priznanje „Obrtnica 2020. godine“, a Hrvatska obrtnička komora dodijelila joj je 2023. godine Priznanje izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđenju rada obrtničkih asocijacija.

Ovo priznanje je samo jedno u nizu koja svjedoče o predanosti, trudu i uspjehu gospođe Ksenije Kolarević u svijetu obrtništva kojoj iskreno čestitamo!
Natrag
scroll to top