EU projekti - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

EU projekti

Obrtnička komora trenutno provodi projekt „Hoću biti vješt(đ)ak“ u suradnji s partnerima Obrtničkim učilištem Pouka i Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja PORA. Vrijednost projekta je 240.698,01 kn, a iznos bespovratnih sredstava 228.626,79 kn.


Svrha projekta je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna obrtnička zanimanja te doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju. Kao motivaciju za upis u deficitarna zanimanja važno je naglasiti prednosti kao što su: mogućnost brzog zaposlenja, financijska neovisnost otvaranjem vlastitog obrta i sl. Ciljne skupine obuhvaćene projektom su učenici osnovnih i strukovnih škola (mladi od 15-24 godine), obrtnici te roditelji učenika osnovnih škola. Aktivnosti u projektu uključuju motivacijske radionice za učenike i roditelje završnih razreda osnovnih škola, prezentacije cjeloživotnog učenja za učenike strukovnih škola i sudjelovanje na Obrtničkom i gospodarskom sajmu uz primjere dobre prakse. 


Provedba projekta potrajat će 12 mjeseci, a započela je 20. srpnja 2015. godine potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.


Natrag
scroll to top