AKTUALNO

Pročitajte

Danas je u prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održana svečana dodjela diploma o majstorskom zvanju. Svečanoj dodjeli prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednica Obrtničke komore KKŽ Irena Kovačić, tajnica Obrtničke komore KKŽ Marinela Bašić, predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica Marko Solar, tajnik Udruženja obrtnika Koprivnica Davor Nemedan i majstori kojima su dodijeljene diplome.

Majstorski ispit najviši je stupanj strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, a uspješno položen ispit pruža mogućnost otvaranja vlastitog obrta s liste vezanih obrta ili vođenja obrta za drugog obrtnika. Diplome su dodijeljene majstorima koji su položili ispit u sljedećim rokovima: rujan i prosinac 2022. godine, veljača, svibanj, rujan i prosinac 2023. godine te veljača i svibanj 2024. godine.

U svim navedenim rokovima majstorski ispit položio je 51 kandidat/kandidatkinja u sljedećim zanimanjima: autolimar, elektroinstalater, elektromehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, natkonobar, pediker, frizer, kozmetičar, automehaničar, kuhar, strojobravar, autoelektričar, mesar, pekar, soboslikar-ličilac, vodoinstalater, stolar, autoserviser i limar.

Irena Kovačić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije istaknula je kako nam je svima želja da sve više novih majstora otvori obrt i okuša se u svijetu poduzetništva. Također, naglasila je kako je cjeloživotno učenje nužno za uspješno obavljanje posla, pogotovo u strukovnim zanimanjima. 

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije u svojem je obraćanju istaknuo važnost fokusiranja na razvoj obrtništva, a posebno na deficitarna obrtnička zanimanja. Podržao je i aktivnosti koje provodi Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije kojima se doprinosi razvoju obrtništva, a time i cjelokupnog gospodarstva naglasivši dobru suradnju s Komorom.

U razdoblju od 1997. godine do svibnja 2024. godine u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, majstorski ispit položilo je 690 kandidata. Majstorske ispite u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije moguće je polagati za 36 zanimanja u sva četiri ispitna roka – veljača, svibanj, rujan i prosinac.

Foto: Koprivničko-križevačka županijaNatrag
scroll to top