ODRŽAN 12. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Od 6. do 8. studenog u Križevcima je u prostorima bivše vojarne održan 12. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Sajam je održan na ukupno 5.824 četvorna metra unutarnjeg i vanjskog prostora na kojem je izlagalo ukupno 294 izlagača iz Hrvatska, Bosne i Hercegovine, Italije, Makedonije i Srbije. Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić istaknuvši značaj obrtništva i malog poduzetništva koje se pokazalo najžilavijim dijelom hrvatskog gospodarstva. Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije i ove godine bila je jedan od organizatora Sajma. Na zajedničkom štandu Obrtničke komore Koprivničko- križevačke županije izlagali su obrtnici iz Udruženja obrtnika Đurđevac, Koprivnica i Križevci na ukupno 312 četvornih metara unutarnjeg prostora. U organizaciji Komore, osim obrtnika na Sajmu su se već tradicionalno predstavile srednje obrtničke škole: Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci i Strukovna škola Đurđevac. Učenici su na ukupno 140 četvornih metara prezentirali vještine i znanja iz 12 obrtničkih zanimanja: zidar, strojobravar, krojač, kuhar, konobar, soboslikar, monter suhe gradnje, stolar, slastičar, pekar, te kozmetičar i frizer.Isto tako, po prvi puta ove godine pod pokroviteljstvom MINGORP-a na izložbenom prostoru Komore održana je i izložba učeničkih radova srednjih strukovnih škola.
U osam staklenih vitrina izloženi su radovi učenika koje su učenici proizveli u tijeku svog školovanja.Izložbeni prostor i broj izlagača bio je veći od prošlogodišnjeg Obrtničkog i gospodarskog sajma što je s obzirom na recesijsku godinu i trend pada nastupa na sjamovima izuzetan uspjeh.


Natrag
scroll to top