PREZENTACIJA OBRTNIČKIH ZANIMANJA NA 15. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU U KRIŽEVCIMA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Učenici strukovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije kroz tri dana sajma predstavljali su zanimanja za koja se školuju. Učenici srednje škole “Ivan Seljanec” predstavili su zanimanja krojač, kuhar i konobar. Svakog dana učenici konobari i kuhari su pripremali hranu i piće, pod vodstvom svojih stručnih učitelja, a zatim ih posluživali na svom izložbenom prostoru.

Strukovna škola Đurđevac predstavila se sa zanimanjima frizer i kozmetičar. Učenice su besplatno pružale usluge šminkanja i friziranja svim zainteresiranim posjetiteljima.

Iz Obrtničke škole Koprivnica na prezentaciji su sudjelovali učenici koji se školuju za zanimanja stolar, soboslikar-ličilac i monter suhe gradnje.

U petak, prvog dana sajma, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije organizirala ja posjet učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja županije. Ovaj posjet zamišljen je kao profesionalna orijentacija učenicima koji su pred upisima u srednje škole, kako bi im se približila obrtnička zanimanja koja se često smatraju manje atraktivnim. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije za učenike je organizirala prijevoz autobusom te sendvič i sok za svako dijete.


Natrag
scroll to top