ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA OBRTNIČKOG UČILIŠTA POUKA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U srijedu, 27. ožujka 2013. u 18, 00 sati održana je sjednica Upravnog vijeća Obrtničkog učilišta POUKA. Na sjednici je prihvaćeno Izvješće o radu Obrtničkog učilišta te Financijski proračun za 2012. godinu.

Uvodna izlaganja za pojedine točke dnevnog reda i informacije o brojnim aktivnostima Učilišta dao je predsjednik Upravnog vijeća g. Božo Barać.

Učilište je provodilo stručno osposobljavanje za obavljanje poslova masera i vizažista, a polaznici su uspješno položili završne provjere te su im uručena Uvjerenja o osposobljavanju. Podjelu je pratila ekipa Obrtnik i partner koja je snimala prilog o Obrtničkom učilištu POUKA, a koji je prikazan na Hrvatskoj televiziji 23.veljače 2013. Polaznici programa osposobljavanja za montere autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije će uskoro završiti s praktičnim dijelom nastave te pristupiti provjeri usvojenih znanja i praktičnih vještina.

Učilište je od početka 2013. provodilo niz seminara za područne obrtničke komore Koprivnica, Virovitica, Bjelovar, Požega i Slavonski Brod te PORA Razvojnu agenciju i Križevački poduzetnički centar. POUKA je kandidirala nekoliko projekata u okviru IV. komponente IPA-e Razvoj ljudskih potencijala za koje čekamo rezultate evaluacije.

Isto tako aktualni su projekti Ministarstva poduzetništva i obrta, a POUKA će se kandidirati u okviru Mjere D, aktivnosti D2.4. Majstorska škola.

Obrtničko učilište POUKA planira proširiti aktivnosti obrazovanja (formalni i neformalni programi) na virovitičko i bjelovarsko područje te su uspostavljeni kontakti s područnim obrtničkim komorama i strukovnim školama u kojima će se izvoditi nastava. Predstoji ishođenje odobrenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje nastave na navedenom području.

Članovi Upravnog vijeća istaknuli su zadovoljstvo oko dosad provedenih aktivnosti koje su rezultirale viškom prihoda te planovima Obrtničkog učilišta u narednom periodu.


Natrag
scroll to top