PRVI MONTERI AUTONOMNIH ENERGETSKIH SUSTAVA IZ OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U ŽUPANIJI - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Polaznici stručnog osposobljavanja za obavljanje poslova montera autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije uspješno su položili završnu provjeru

Nakon odslušanog redovnog dijela stručno teorijske i praktične nastave 6 polaznika programa osposobljavanja pristupilo je završnoj provjeri koja se sastojala od pismene provjere stečenih teorijskih znanja i provjere usvojenih praktičnih vještina.

Polaznici su tijekom praktičnog dijela ispita instalirali autonomni hibridni sustav kojeg su činili fotonaponski moduli, vjetrogenerator i solarni toplinski sustav.

S obzirom da su svi s uspjehom položili završnu provjeru, primit će Uvjerenja o osposobljavanju koja se upisuju u radnu knjižicu.

Polaznici prve generacije montera autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije imaju mogućnost među prvima u našoj županiji i šire obavljati poslove koji još uvijek nisu široko rasprostranjeni u Hrvatskoj. Dobivanje električne energije i grijanje vode iz obnovljivih izvora energije budućnost je koja može biti ostvarena jedino uz stručno osposobljene kadrove koji su svjesni da je cjeloživotno učenje nužno za sve inovativne djelatnosti i uspjeh na tržištu.


Natrag
scroll to top