PREZENTACIJA OBRTNIČKIH ZANIMANJA NA 17. OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU U KRIŽEVCIMA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Učenici strukovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije kroz tri dana sajma prezentirali su svoja znanja i vještine u zanimanjima za koja se školuju.

Već tradicionalno, ravnatelji i profesori stručnih predmeta te voditelji praktične nastave u organizaciji Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije sudjeluju u prezentaciji obrtničkih zanimanja s ciljem animiranja učenika sedmih i osmih razreda za upise u ova zanimanja.

Učenici srednje škole “Ivan Seljanec” predstavili su zanimanja krojač, kuhar, konobar, strojobravar i zidar. Krojači su pokazali umijeće u izradi torbica, a učenici 3. razreda za zanimanje zidar vještinu zidanja vanjskih zidova. Konobari i kuhari pripremali su specijalitete talijanske i mediteranske kuhinje, razne napitke, koktele i slastice pod vodstvom stručnih učitelja te ih posluživali posjetiteljima na svom izložbenom prostoru.

Strukovna škola Đurđevac predstavila se sa zanimanjima frizer i kozmetičar. Učenice su prezentirale svoja znanja i vještine u oblikovanju frizura i umijeće šminkanja i manikiranja noktiju.

Iz Obrtničke škole Koprivnica na prezentaciji su sudjelovali učenici koji se školuju za zanimanja stolar i soboslikar-ličilac. Stolari su izrađivali klupice i daske za rezanje, a naglasak prezentacije bio je na vještini ruku, brzini i preciznosti u izrađivanju ovakvih proizvoda.

U petak, prvog dana sajma, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije organizirala ja posjet učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja županije. Sajam je posjetilo oko 680 učenika osnovnih škola koji su pred upisima u srednje škole. Učenicima su prezentirana obrtnička zanimanja koja se često smatraju manje atraktivna, no naglasak je stavljen na prednosti koje se pružaju po završetku školovanja odnosno mogućnostima daljnjeg obrazovanja.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije je za učenike osnovnih škola osigurala prijevoz autobusom, sendvič i sok za svakog učenika na sajmu te posjet Grkokatoličkoj katedrali i izložbi o dr. Franji Markoviću u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.


Natrag
scroll to top