ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „PODUZETNIK ZA PET“ - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 29. rujna 2015. u Hotelu Picok u Đurđevcu održana je početna konferencija projekta „Poduzetnik za pet“

Projekt se provodi u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt" i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac, a partneri su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Konferenciji su nazočili i prisutnima se obratili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Mirko Peršinović, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja PORA Razvojne agencije Gordana Kotarščak.

Prezentaciju samog projekta održala je voditeljica Marinela Blažek. Projektom je predviđeno osnivanje učeničke zadruga u školi koja će uključivati 4 sekcije: sekciju novinara, kozmetičara, kuhara i slastičara te sekciju koja će se baviti izrađivanjem ukrasno-uporabnih predmeta. Kroz sudjelovanje na raznim sajamskim manifestacijama učenici će razvijati marketinške vještine, dok će kroz niz drugih događanja, kao što su Dani otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac, Sajam učeničkih zadruga i studijska putovanja imati priliku upoznati se sa sličnim učeničkim zadrugama u Hrvatskoj. Učenici će isto tako posjetiti poduzetnike u okruženju kako bi stekli iskustva vezana uz svijet poduzetništva. Ciljana skupina su učenici drugih i trećih razreda četverogodišnjih zanimanja (ekonomisti) te učenici završnih razreda trogodišnjih zanimanja (kuhari i pomoćni kuhari i slastičari).

Provedba projekta započela je 20. srpnja 2015. godine i trajat će 12 mjeseci, a ukupna vrijednosti projekta iznosi 288.087,71 kn.


Natrag
scroll to top