SVEČANA DODJELA POVELJA, ZAHVALNICA I PRIZNANJA HOK-A ZASLUŽNIM OBRTNICIMA I INSTITUCIJAMA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 12.12.2016.g. u prostorijama Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održana je svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore u okviru koje su dodijeljena priznanja HOK-a.  14 obrtnika i institucija primilo je svoje nagrade.


Prije početka dodjele,sa nekoliko uvodnih riječi, prvi se svima prisutnima obratio Predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije gospodin Zvonko Pecikozić. Predsjednik je izrazio zadovoljstvo zbog uručenja priznanja obrtnicima i institucijama koji su svojim radom doprinjeli razvitku i ugledu obrtništva. Istaknuo je da u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutna brojka registriranih obrtnika iznosi 1230 koji zapošljavaju preko 3121 radnika. Ukupni prihodi za 2015.g. iznosili su više od 1 milijardu kuna, zarada se kretala oko 200 milijuna kuna, dok je gubitak iznosio 18,5 milijuna kuna. Naglasio je da iako je riječ o impozantnim brojkama u zadnje vrijeme je zabilježen pad broja obrtnika, no jedino što nas veseli jest porast broja zaposlenih u obrtu. Istaknuo je zadovoljstvo tretmanom županije, gradova i općina prema obrtnicima i obrtništvu. S druge strane, izrazio je nezadovoljstvo tretmanom državne razine, te se nada da će se trenutna situacija popraviti.


Nakon Predsjednika prisutnima su se obratili i zamjenik gradonačelnika Grada Križevca gospodin Tomislav Katanović, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Koprivnice gospodin Mišel Jakšić, zamjenik Župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Sobota te gospođa Melita Birčić ravnateljica PORE.


Gospodin Katanović čestitao je svima obrtnicima i nagrađenim institucijama i upozorio na važnost obrtništva i obrtnika za cijelo društvo. Zamjenik Župana gospodin Sobota istaknuo je da je zadovoljan porastom broja zaposlenih zahvaljujući zapošljavanju u obrtima i naglasio je kako je upravo obrtništvo nositelj gospodarstva u našoj županiji. Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Mišel Jakšić čestitao je na uspjehu svim obrtnicima unatoč preprekama s kojima su se suočavali poput parafiskalnih nameta. Gospodin Jakšić budućnost vidi u pokretanju više start up-ova. Gospođa Birčić istaknula je da su upravo suradnja uz partnerstvo dobitna kombinacija za ostvarenje uspješnih ciljeva.


Uz navedene, dodjeli nagrada prisustvovali su i gospodin Krunoslav Vitelj direktor HGK Županijske komore Koprivnica, gospođa Vesna Kuterovac vršiteljica dužnosti Predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci, Melita Ivančić, pročelnica ureda župana, članovi skupštine te nagrađeni obrtnici.


Priznanja za dugogodišnji uspješan rad obrta, zapošljavanje, doprinos ugledu obrtništva i obrtnika uručio je Predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije gospodin Pecikozić i vršitelj dužnosti gradonačelnika Grada Koprivnice gospodin Jakšić slijedećim obrtnicima: gospođi Saši Husnjak vlasnici obrta „Šareni dućan“, gospodinu Goranu Trubelji vlasniku dimnjičarskog obrta „Trubelja“, gospodinu Marinku Triplatu vlasniku obrta „Triplat I“, gospodinu Krešimiru Mažaru vlasniku obrta „Matis“, grafičke usluge i gospodinu Dejanu Hladniću vlasniku obrta „Uljara Hladnić“.


Nakon dodjele Priznanja uslijedila je dodjela Zahvalnica. Zahvalnice za doprinos razvitku strukovnog obrazovanja, izgradnji i funkcioniranju komorskog sustava, očuvanju tradicije i ugleda obrtništva primili su gospodin Krešimir Krznarić vlasnik obrta „PAMPA TEA“ i gospođa Ana Đurinić, umirovnjenica i bivša vlasnica obrta „Divas“ te bivša predsjednica Udruženja obrtnika Križevci. Zahvalnice je predao gospodin Darko Sobota, zamjenik Župana Koprivničko-križevačke županije uz Predsjednika Komore gospodina Zvonka Pecikozića. Zahvalnice su primili i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HZZ Područni ured Križevci i HGK Županijska komora Koprivnica. Navedeni su primili Zahvalnice zbog uspješnog razvijanja partnerskih odnosa između institucija koje djeluju na županijskoj razini i zbog doprinosa razvoju obrtništva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nagrađene institucije posebno su se istaknule u suradnji na području: promocije obrtnika i obrtništva, obrazovanju u skladu s potrebama gospodarstva, kandidiranju i provedbi EU projekata, kreiranju strateških dokumenata važnih za obrtništvo i drugim aktivnostima iz područja djelovanja Obrtničke Komore.


Svečanost je završila podjelom Povelja. Povelje su uručene: gospođi Ljubici Špičko, vlasnici obrta medičarna „Špičko“ iz Koprivnice. Ova nagrada je dodijeljena zbog toga što je riječ o obiteljskom obrtu koji posluje od 1935.g. Obrt je nositelj znaka HOK „Obrt s tradicijom“ i nalazi se na UNESCO-vom popisu kao nematerijalna baština. Uz sve navedeno, važno je istaknuti da je gospođa Špičko svojim angažmanom pridonijela i boljem radu komorskog sustava.


Povelju je primio i gospodin Drago Vazdar, vlasnik obrta „Vazdar“ iz Koprivnice. Nagrada je dodijeljena zbog uspješnog vođenja obiteljskog obrta od 1995.g. do danas, doprinosa ugledu optičarske struke u Koprivnici i doprinosa u radu komisija za majstorske ispite.


Gospođa Ksenija Kolarević, vlasnica obrta „Koleks“ iz Molvi primila je Povelju zbog uspješnog vođenja obrta koji zapošljava 18 osoba, zbog doprinosa razvoju komorskog sustava, a posebno zbog zalaganja na unapređenju uvjeta poslovanja drvne struke.


Posljednja povelja uručena je tvrtci RASCO d.o.o. iz Kalinovca. Nagrada je dodijeljena na temelju dugogodišnje suradnje tvrtke RASCO d.o.o. i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na području provođenja EU projekata, zbog suradnje u obrazovanju obrtničkih deficitarnih kadrova i zbog stipendiranja učenika.


Natrag
scroll to top