APEL UGOSTITELJA: Želimo potpuno otvaranje - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U Obrtničkoj komori Koprivničko – križevačke županije, jučer je održan sastanak ugostitelja iz Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko - bilogorske i Sisačko – moslavačke županije sa Predsjednikom ceha ugostitelja HOK-a g. Josom Smolićem i voditeljem Odjela za cehove Matijom Dujićem.

Predsjednik Ceha ugostitelja HOK-a Joso Smolić prezentirao je kolegama aktivnosti Ceha u kriznim uvjetima te najavio kako će buduća traženja prema resornim institucijama biti oblikovana ovisno o okolnostima i potrebama struke. Također, pozvao je kolege da iskoriste mogućnost prioritetnog cijepljenja kako bi njihovi lokali bili sigurna mjesta za zaposlenike i za goste.

Na sastanku je razmatrana problematika vezana uz rad u ugostiteljstvu s naglaskom na probleme uzrokovane zatvaranjem objekata zbog pandemije koronavirusa. Istaknuti su brojni problemi, a posebno nemogućnost planiranja poslovanja s obzirom na stalne promjene epidemioloških mjera te tretiranja ugostiteljskih objekata kao primarnih izvora širenja zaraze, neujednačen način refundiranja troškova, teško ostvarivanje kreditnih sredstva, nedostatak kompetentnog kadra, neujednačeno postupanje pri inspekcijskim nadzorima te je iskazana potreba za smanjenjem PDV-a .

U svezi s navedenim, predstavnici ugostiteljstva traže da se smanji PDV na 13%  te da se ukine porez na potrošnju odnosno da se trošak u ugostiteljstvu prizna 100%. Apeliraju na potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata te nastavak korištenja gospodarskih mjera radi održivosti poslovanja.
Natrag
scroll to top