24. MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA U MOSTARU - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

U utorak, 02. svibnja otvoren je 24. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, a riječ je o najvećoj gospodarskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji. Ovogodišnja zemlja partner je Izrael, otvoren je do 6. svibnja, a sudjeluje oko 700 izlagača iz 30-tak zemalja.

Manifestaciju je službeno otvorila NJ.E. veleposlanica Države Izrael u BiH Galit Peleg, koja je naglasila kako je ovo prilika ojačati ekonomsko partnerstvo. Na sajmu se predstavljaju gospodarski subjekti iz svih grana ekonomije, a također će se održavati brojne poslovne i tematske konferencija, stručni skupovi i okrugli stolovi. Primjerice, Gospodarska komora FBiH organizirat će konferenciju kroz tri panela aktualnih tema: prilagođavanje Sveučilišta u Mostaru modernim uvjetima tržišta rada, energetska tranzicija i kandidacijski status BiH u EU.

Obzirom na Izrael kao zemlju partnera, predstavljaju se i neke od najinovativnijih tvrtki i industrija, primjerice „Israel Aerospace Industries“ koji je globalni lider u obrambenim, zrakoplovnim, kibernetičkim i drugim sektorima, kao i tvrtka „BTM“ specijalizirana za cyber sigurnost i biomedicinu.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom, HGK Županijskom komorom Koprivnica i PORA Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije organizirala je zajedničko predstavljanje za 15 obrtnika i poduzetnika.

U ime Koprivničko-križevačke županije otvorenju Sajma su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnici Melita Ivančić, Darko Masnec i Marijan Štimac, kao i predsjednica Uprave Podravske Martina Dalić sa suradnicima, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić te županijski poduzetnici i obrtnici. U ime Obrtničke komore KKŽ otvorenju 24. Međunarodnog sajma gospodarstva prisustvovale su predsjednica Irena Kovačić i tajnica Marinela Bašić.
Natrag
scroll to top