UDRUŽENJE OBRTNIKA KOPRIVNICA PROSLAVILO 56. OBLJETNICU RADA I POSTOJANJA - Obrtnička Komora Koprivničko-križevačke županije
Disable Preloader

Novosti

Dana 27.10.2023. godine Udruženje obrtnika Koprivnica obilježilo je svoju 56. obljetnicu rada i postojanja, odnosno dan Udruženja obrtnika Koprivnica koji je ujedno i Dan obrtništva u Koprivnici.

Svečanosti su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, tajnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić, direktorica poduzetničke potporne institucije Enter Koprivnica d.o.o. Aldijana Matić Horvat, članovi Upravnog odbora Udruženja obrtnika Koprivnica te odnedavno umirovljeni obrtnik Dragutin Kanazir.

Ovom prigodom dodijeljene su povelje zahvalnosti odnedavno umirovljenim obrtnicima koji su poslovali duže od 40 godina.

Povelja zahvalnosti za 45. godišnji doprinos obrtništvu dodijeljena je gospodinu Željku Sokaču vlasniku bravarsko-konstrukcijskog obrta STROJARSTVO SOKAČ. Obrt STROJARSTVO SOKAČ je bio bravarsko-konstrukcijski obrt sa sjedištem u Koprivnici koji se više od četrdeset i pet godina bavio zavarivanjem, rezanjem, tokarenjem, štancanjem te izradom čeličnih konstrukcija visoke kvalitete. S pouzdanim te strukovno osposobljenim majstorima i djelatnicima preuzimamo je poslove proizvodnje, obrade i ugradnje stepenica, nadstrešnica, ograda od metala te konstrukcija za hale, skladišta te sportske i industrijske objekte visoke kvalitete. Gospodin Željko Sokač bio je i dužnosnik Udruženja obrtnika Koprivnica u kojem je dužnost predsjednika obavljao od 1998. do 2002. godine. 1999. godine nagrađen je javnim priznanjem Koprivničko-križevačke županije i Srebrnom cehovskom škrinjicom Udruženja obrtnika. Dvije godine kasnije dobio je Medalju grada Koprivnice, a 2012. je uvršten među 400 najvećih poduzetnika u Republici Hrvatskoj.

Povelja zahvalnosti za 40. godišnji doprinos obrtništvu dodijeljena je gospodinu Dragutinu Kanaziru vlasniku automehaničarskog obrta KANAZIR. Obrt "KANAZIR" bavio se automehaničarskim popravcima, trgovinom auto dijelova te strojnom obradom motora kao jednom od rijetko zastupljenih djelatnosti u Hrvatskoj. Svega 10-ak obrta u Hrvatskoj bavi se strojnom obradom motora tako da se poslovanje obrta „KANAZIR“ zapravo prostiralo na cijelo područje Hrvatske. Pri svojem radu obrt je koristio vrhunske alate i materijale kako bi dobio najbolje rezultate u što kraćem vremenskom roku. Profesionalni i ljubazni zaposlenici uvijek su stajali na raspolaganju klijentima te rado odgovarali na njihova pitanja. Gospodin Dragutin Kanazir kao majstor struke posjedovao je licencu za naukovanje te obučio oko 200 mladih automehaničara koji su kasnije ili postali njegovi zaposlenici ili otvorili vlastiti obrt ili nastavili raditi u srodnoj djelatnosti, jer su stekli veliko iskustvo i profesionalnost u svojem radu.

Izvor: Udruženje obrtnika Koprivnica
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Natrag
scroll to top